100% ÖRTBASERAD HÅRFÄRG

BOTANÉA

100% örtbaserad hårfärg BOTANÉA

100% örtbaserad hårfärg med ett professionellt resultat. Täcker grått hår, respekterar hårets integritet och ger en naturlig lyster.

Upptäck Botanéa Respekterar håret för ett naturligt resultat.

#BOTANEA

Långvarigt färgresultat med en vacker glans.

Botanéa VÅRA TRE ÖRTBASERADE INGREDIENSER

CASSIA

från Indien

Även kallad ‘neutral henna’. Cassiabladen har inga direkta färgämnen men agerar som en färgjusterare på ljusa baser som önskar en varmare ton.

HENNA

från Rajasthan, Indien

Hennabladen avger en varm kopparfärg , perfekt för blonda hår med en mörk- eller koppar bas.

INDIGO

från Tamil Nadu, Indien

Indigobladen innehåller en blå till lila färg som används för att bredda den naturliga färgpaletten och färgen passar bra på bruna och mörka baser.

UPPTÄCK KRAFTEN
I ÖRTBASERAD HÅRFÄRG

 

HUR FUNGERAR DET

Botanea erbjuder en exklusiv möjlighet att skapa en skräddarsydd hårfärg med en örtbaserd formula. Formulans huvudsakliga ingredienser – örtpulver och vatten – har en essentiell del i färgningsprocessen. När varmt vatten adderas till örtpulvret frigörs de naturliga färgämnena i örterna och när blandningen sedan appliceras på håret bidrar vattnet till att öppna upp hårets fjällskikt vilket möjliggör för färgen att permanent fästa på hårytan. Botanea ger håret ett långvarigt färgresultat med en hälsosam glans. En örtbaserad färgningservice kompromissar dessutom inte på hårfibrernas naturliga kvalitet. Resultatet blir därmed: ingen uppljusning och ingen skadlig påverkan på hårfibrerna utan en intensiv permantentfärg som ger ett naturligt och vackert resultat.

EN SKRÄDDARSYDD FÄRG

Botanea erbjuder frisörer möjligheten att skapa ett brett utbud av färgnyanser och att genom det kunna skräddarsy en färg som passar varje unik kund. När pulvrena blandas med varmt vatten ger de tre örterna Indigo, Henna och Cassia tillsammans en bred palett av naturliga nyanser, från ljust blonda till mörkt bruna.

TVÅ OLIKA TEKNIKER

både mycket gråa toner och med lite, är en applicering allt som krävs. Resultatet blir en intensifierad färg med vackert ljusa skiftningar som täcker grått hår med en naturlig finish. För brunetter med mer än 30 % vitandel behöver frisören göra två appliceringar efter varandra. Då blir resultatet en naturlig täckning av den gråa nyansen och en djup och intensiv färg, utan att ge en ’hjälmeffekt’.

ANSVARLIGE INGREDIENSER

 

ARBETA TILLSAMMANS MED LOKALA SAMHÄLLEN

L’Oréals sätt att arbeta på går ut på att inkludera de lokala samhällena och deras önskemål i arbetsprocessen. Detta gör vi med hjälp av ASK (Association for Stimulating Know-how) och vårt samarbete med de lokala samhällena utgår från tre olika punkter. Till att börja med så jobbar L’Oréal aktivt med att utveckla den socio-ekonomiska situationen i mindre samhällen genom att förenkla samarbeten mellan lokala jordbrukare och på så sätt öka deras förhandlingsmöjlighet och chans att få tillgång till mer avancerad utrustning. Nästa målsättning syftar till att förbättra arbetsförhållandena på jordbruken, detta påverkar framför allt kvinnorna i jordbruksområdena då det är de som utför det mesta av arbetet. Som sista punkt jobbar L’Oréal med att utveckla och sprida kunskap kring jordbruksvanor.

HÖGKVALITATIV HENNA

Hennaprojektet startades med målsättningen att kunna garantera en optimal spårbarhet av hennabladen, hela vägen från fälten till hårsalongerna, och lanserades för redan 5 år sedan. För att kunna uppnå projektets mål krävs det att alla delaktiga aktörer är inkluderade, både direkta och indirekta leverantörer samt de lokala samhällena. Genom att lägga extra stor vikt vid spårbarheten för Hennabladen har L’Oréal lyckats påverka de indirekta leverantörerna till att förbättra sina interna processer och arbetsmiljöer så att de uppfyller de höga krav L’Oréal ställer på sina samarbetspartners. Hennabladen som används i Botanea är noggrannt utvalda av L’Oréals forskningsteam för sin höga kvalitet och sina färgegenskaper. Bladen odlas i Rajathan i norra Indien, ett semi-torrt område, perfekt för Hennaväxten.

EKOLOGISKT UTVECKLAD HÅRFÄRG

Botanea-pulvrena kommer i transparenta, påfyllningsbara flaskor som är producerade av upp till 50% återvunnen PET-plast. De transparenta flaskorna kan sedan fyllas på med nytt örtbaserat pulver som levereras i förslutningsbara sacheter gjorda av FSC-certifierat (Forest Stewardship Council) papper. När du fyller på dina transparenta flaskor med ny mängd Botanea-pulver kommer du, jämfört med att inte använda påfyllningsbara flaskor, att spara en flaska i motsvarande mängd plast på var nionde påfyllning.